Hund och träning för alla

En hund, liksom de flesta husdjur, behöver stimulans i form av lek och träning. Det som för hunden är lek kan också bli ett sätt för dig att lära den att lyda. Det finns många roliga sätt att träna upp såväl puls som lydnad hos hundar – du kan till och med göra det tillsammans med din hund om du vill slå två flugor i en smäll. En del väljer att jogga tillsammans med hunden, och andra hoppar med sin hund.

Idag är det dock många som har ont om tid, och kanske därför nöjer sig med att ta med hunden ut på en enkel promenad med jämna mellanrum. Det är givetvis bra, men ibland kan också det där lilla extra behövas för att hunden ska må bra. Tid behöver inte vara ett hinder för dig och din hund; med några enkla och snabba övningar kan hunden få den stimulans som den behöver!

Hund som tränar är gladare

 Tips på hur du enkelt stimulerar din hund

Med några enkla övningar kan få din hund att vara lugn och må bra resten av dagen. Precis som för oss människor finns det möjligheter till träning överallt. Är du ute på promenad med din hund kan du till exempel göra ett sittkommando helt plötsligt eller låta hunden hoppa upp efter till exempel en godisbit. Är hunden lös kan du dessutom köra det gamla tricket med apport, eller varför inte gömma dig i närheten och låta hunden hitta dig?

Du kan också medvetet låta hunden ta sig igenom ”hinder”, till exempel locka med godis på andra sidan av ett staket eller liknande. Vänta tålmodigt tills hunden (förhoppningsvis) inte kan hålla sig och hoppar över. Balansövningar på stockar eller murar är också bra för hunden. Om du till exempel står i kö till något utomhus kan du binda fast din hund en liten bit bort, och passa på att lära den att sitta eller stå stilla. Som du ser finns det många enkla tips som stimulerar hunden. Glöm bara inte att belöna efter att den har gjort något bra!